25 Aralık 2015 Cuma

Vampire Princess Miyu (Oav / 1989) & Tv


Uzun soluklu anime dünyamın henüz keşif aşamasında, bir üniversitenin anime topluluğunun gösterimine ablam sayesinde gittiğim dönem fark ettiğim ve işleniş bağlamında çok da doyurucu olmasa da çizgileriyle beni büyüleyen güzide yapımlarından biridir bu dört bölümlük oav. Çizim tarzına hayran kaldığım yazar Toshiki Hirano ile çizer Narumi Kakinouchi'nin aynı adlı mangasından uyarlanmıştır.  Gelelim oldukça naif sayabileceğim hikayesine:
 
Miyu ve annesi (Oav 3)
 
Hikaye şeytan + tanrı karışımı Shinma olarak isimlendirilen varlıkları yok eden avcı vampir Miyu ile onun gerçek kimliğine uyanışını engellemek üzere seçilen ama sonrasında genç kız tarafından kanı içilen ve başarısızlığı nedeniyle yüzü maskesinin ardına gizleyen gizemli erkek karakter Larva etrafında şekillenmektedir. Özellikle Larva ile yollarının kesişmesi avcı iken av olması tüm hikayede en merak ettiğim konuydu. Bir diğeri vampir oluşunun farkında değilken yaşadığı süreci anlatan bölümdür ki karşılıksız sunulan anne sevgisini hissedersiniz. Hikayenin 4 bölümlük mangaya sıkıştırılması Oav'da birçok açık uçlu soruyu da beraberinde getiriyor. 


Not: 26 bölümlük Tv serisinde aynı seyir zevkini alabildiğimi söyleyemeyeceğim. Orada zayıf ve yetersiz bir konu işleyişi hakimdi.Keşke mangayı bulma ve okuma şansım olsaydı.
 
Dizi Hakkında Notlar:
 
- Oav'ın müzikleri Kenji Kawai tarafından yapılmış

Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız