12 Haziran 2021 Cumartesi

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu (2014)

Hitoshi Iwaaki'nin Parasyte adlı mangazından uyarlama tek sezonluk anime yeni dönem yapımlardan konusuyla dikkatimi çektiği için izleme listeme eklediğim bir yapım. Mangayı okumadım. Anime ise hayli rahatsız edici bir sahneyle başlıyordu ki bunu görünce normak şartlarda ona şans vermezdim. Ama aynı günler live-action sinema versiyonuna da denk gelip indirmiştim. Bir şekilde beni cezbetmeyi başardı. Korku animesi olarak listelendiğini unutmadan izlemenizi önerebilirim.

17 yaşında bir lise öğrencisi olan Izumi Shinichi, Tokyo'nun annesi ve babasıyla birlikte yaşamaktadır. Okulda kendi halinde hatta belki biraz pasif bir silüeti olsa da kimseyle bir sorunu da yoktur. Bir gece solucanımsı uzaylı yaratıklar dünyayı istila edip insanların kulaklarından veya burunlarından girerek beyinlerinin kontrolünü ele geçirir. Bu girişim insanların ölümü ve parazit için bir kabuk yani taşıyıcı haline anlamına gelmektedir. Ancak bazen parazitlerin bu girişimi tesadüfi sebeplerle sonuçsuz kalabilmektedir. Shinichi'yi hedef alan parazitimizin başına da aynı şey gelir. O uyurken  kulağından girmeyi dener ancak Shinichi o sırada kulaklık taktığı için başarısız olur. Bu nedenle sağ koluna girerek kolun kontrolünü ele geçirir. Ancak bunu beyinden gerçekleştiremediği için tam kontrolü de sağlayamaz. Sabah uyandığında hayatının şokunu yaşayan çocuk ondan kurtulmayı düşünür. Ancak şekil değiştirebilen ve görünüşe göre aklını da okuyabilen yaratık soğukkanlılıkla sonuçlarında bahsedince vazgeçmek zorunda kalır. Ona sağ koluna yerleştiği için sağ anlamına gelen Migi adını verir. Böylece ikisi de birbirlerini tanıma ve alışma sürecine girer. 

Öte yandan istila hızla devam etmekte parazitler insanları yemekte ya da bedenlere hakim olmaktadır. Ülkede art arta vahşi cinayet haberleri yayılmaya başlar. İç güvenlik bu sırrı keşfettiğinde işler iyice kontrolden çıkar. Shinichi ise beyni yenmeyip ele geçirilmemiş ve parazitiyle yaşayabilen nadir örneklerde biri olarak istilacılar tarafından fark edilir. Delikanlı birden bire belirsiz ve tehlikeli bir türü oluşturduğu için istenmeyen açık hedef haline gelir. Hayatta kalma savaşı Migi ile aralarında yavaş yavaş  güçlü bir bağ oluşmasını ve bir takım gibi davranmalarını sağlar. Hatta sevdiklerini korumak adına kendini yorucu ve karanlık bir mücadelenin içinde bulur


Notlar:

Bu animeyi 15 yaş altına önermiyorum. Herşey gelişime uygun olmalı. Ve bu onlara uygun değil.



0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)