9 Mayıs 2024 Perşembe

Hello! Sandybell (1981)

Sandybell, babasıyla İskoçya’da yaşamaktadır. Zamanını sevgili köpeği (Oliver) ve arkadaşlarıyla oynayarak geçirir. Günün birinde köylerine yakın bir şatoda yaşayan iyi kalpli Wellington Kontesi ile tanışır. İkili birbirlerinin ziyaretinden hoşnuttur. Kontes, Sandybell’e beyaz bir zambak verir. O da onu köyün dışına diker. Ayrıca etrafına başka çiçekler de ekleyip küçük bir çiçek bahçesi yapar. Zambak annesini hatırlattığı için çok değerlidir. Anime serisinde ana karakterimizin yegane amacı kayıp annesini bulmaktır. 

Konuda olmazsa olmaz arıza bir karakter de var. Köyün dışında büyük bir malikânede yaşayan ve kibirli genç bir kadın olan Kitty kızımızın en büyük rakibi ve düşmanıdır. Bunun ana sebebi ise Kontes’in oğlu Marc'tır. Kitty bir yandan Sandybell'in çabalarına taş koyan kötülükler yaparken diğer yandan da genç adamın sevgisini ve ilgisini kazanma umuduyla sürekli Kontes’i ziyaret eder. Ama tüm uğraşları boşunadır. Çünkü Marc'ın aşkına karşılık verdiği kişi Sandybell’dir. Hikayenin sonlarına doğru nihayet Sandybell, annesini bulur ama kadın hafıza kaybı çekmekte ve onu hatırlamamaktadır. Sandybell O'nu kızı olduğuna ikna edemez. Her şeyden vazgeçip geri dönecekken yaşanan bir olayın yarattığı ani şok annesinin  geçmişini hatırlamasını sağlar.


NOTLAR:

-  Ülkemizde Kır Çiçeği adı ile önce TRT'de 90'larda ise Show TV'de yayınlanmıştır. Sıklıkla yedi renkli çiçeği arayan  Çiçek Kız Lulu ya da Şeker Kız Candy ile karıştırılır.

-  Japonya’da ilk yapıldığında Hello! Sandybell’in adına bir “E” harfi eklenmiş; “Sandybelle”.

- ABD’de nispeten bilinmese de Asya, Latin Amerika, Arap ülkeleri ve özellikle İskandinavya’da oldukça popüler olan seri Sandybell’in 12-16 yaşları arasındaki dört yılını anlatılıyor

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)