12 Kasım 2023 Pazar

Sukitte Linayo (Say I Love You) (2012)


13 bölümlük shojou türündeki Say I Love You, aynı adlı 173 sayfalık mangadan uyarlanmış. 2014'te live-action versiyonu gelmiş. Okul ortamında, liseli öğrencilerin günlülük hayatlarına, düşünce yapılarına, kaygılarına dair kesitler sunuyor. Şimdiye kadar fark etmemiş ve hiçbir romantik anime dizi ya da film listesinde denk gelmeyişimin verdiği şaşkınlıkla tamamen şans eseri fark keşfettiğim bir yapım. Aslında hikayede bilinmedik bir şey yok. Konu sıradan ama bunu anime olarak izlemek güzel.

Lise öğrencisi bir kız olan Mei Tachibana, çocukluğunda yaşadığı bir olay sonrası insanlara olan güvenini yitirmiş ve bundan sonra hiç arkadaş edinmemiştir. Bu nedenle okulda da pek sevilmez. Zaman zaman sözlü taciz niteliğinde zorbalıklara ve ucube gibi yakıştırmalara maruz kalsa kalsa da çoğu zaman duymamazlıktan gelir. 

Yamato Kurosawa ise kızların ağzının suyunu akıtan, girdiği her ortamda dikkati çeken okulun en popüler erkek öğrencisidir. Yoğun ilgiyi nezaketle kabul eder ama karşılık verirken de yüzeyseldir. Günün birinde yakın arkadaşının patavatsızca taciz edipte kazara attığı tekmeye kendisinin maruz kalınca Mei ilk kez dikkatini çeker. Diğerlerinin aksine kendisiyle flörtleşmek ya da arkadaşlık kurmak gibi bir beklentisi olmayan muhtemelen ilk kişidir.  

Yaşanan olayın okulda yayılması kaçınılmazdır. Mei dolabına bırakılan uyarı niteliğindeki mektup ve raptiyeleri görüp özür dilemesini söyleyen tehdit mesajını okurken Yamato'da yanına yaklaşır Durumu çözmek için cesaretini topladıktan sonra özür diler ama delikanlının arkadaşı olma çabasını tamamen görmezden gelir. Karşılıklı telefonlarını alma isteğini açıkça reddedince Yamato kendisininkini bir kağıda yazıp eline tutuşturur. Bir parça kafasu karışan kızımız o gün yarı zamanlı çalştığı fırında sapık bir takipçinin sonraki hedefi olduğundan habersizdir. Akşam saati işten çıkınca takip edildiğini anlar ve korkuya kapılır. Acı biçimde fark eder ki o anda yardım isteyecek kimsesi yoktur. Sonra o sırada arkadaşlarıyla karokede takılan Yamato'yu arar. Sesine yansıyan korku çocuğun hızla bulunduğu yere gelmesi için yeterli olur. Birlikte dükkandan ayrılırlarken dışarıda bekleyen yabancı rahatsız edici biçimde kim olduğunu sorar. Buna cevaben delikanlı kendisini öptüğünde aslında erkek arkadaşıyım, uzak dur mesajı vermek istemiştir ama Mei açısından bu ilk öpücüğüdür.


 

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)