12 Kasım 2023 Pazar

Carole & Tuesday (TV) (2019)


Animenin Adı: Carole & Tuesday (TV) (2019)

Yayın Tarihi: 2019

Bölüm Sayısı: (1Sezon Part 1-2) 24 Bölüm

Türü: Bilmkurgu & Müzik

Şu sıralar yeni serilere eskisine oranla daha fazla göz attığım ve arada ilginç sayılabilecek konulara denk geldiğim bir süreçteyim. Carole & Tuesday'de iki tatlı karakterle toplam 24 bölümden oluşan hikayesiyle izlenirlik keyfi veren yapımlardan biri. "Farklı" bir anime arayışındaysanız ve günümüz müzik trendlerine de yabancı değil üstelik zevkte alıyorsanız tam size göre olabilir. 50 yıl sonra Mars'a konuşlanmış insanoğlu ile başlayan konu yapay zekanın herşeyi kontrolüne aldığı teknoloji çağında müzik yapmak için hayallerinin peşinden giden iki kız Carole & Tuesday'i anlatsa da müziğin mesaj iletimindeki gücü, göçmenlik sorunu, ünlü olmak için ödenen bedel gibi birçok temayı içinde barındırıyor.

Alba City On Mars
 
Metropolis Alba şehrinde Carole, sayısız işe girip çıkmış her defasında farklı nedenlerle kendini kapı önünde bulan akşam saatlerinde ise orguyla sahilde bestelerini çalan yetenekli bir müzisyendir. Tuesday ise Herschel şehrinde, prestijli üniversiteden kabul almış ağabeyi Spencer ve  gezegende başkanlık için adaylık sürecinde yoğun kampanyalar yürüten annesinin gölgesinde varlıklı bir hayattın içindedir. Ancak tek hayali müziktir. Bir gece valizi ve gitarıyla her şeyi kontrol eden Ai güvenliğinin kaydına rağmen (pencereden atlayamayınca:) kapıdan çıkıp evi terk eder.
 

Kendini hızlı trene atıp da soluğu aldığı yer Alba şehridir. Ancak bir şekilde valizi çalınır ve beş parasız kalır. Sahilde mola vermişken yolu Carole ile kesişir. Yaptığı müzikten etkilenir. Tanışmalarının ardından başları derde girer. Kaçış kovalamaca hengamesine kapılıp soluğu Carole'in evinde alırlar. Müziğine söz yazmayı önerdiğinde beraber çıkacakları uzun soluklu serüven de başlamış olur. 

Üçüncü karakter Angela modellik kariyerinin zirvesinde müzik yapmaya karar veren, başarılı ve göz alıcı olduğu kadar hırslı, sinir bozucu ve rekabetçi kızdır. Aynı zamanda menajeri de olan annesinin kontrolcü yaklaşımına karşın müziği yapay zeka ile birleştiren Tao sayesinde yeteneklerini zirveye taşımaya kararlıdır. Carole & Tuesday ile gireceği rekabet onun kendini bulma yolculuğunun başlangıcı olur.


Editör Notları:

- Seride kullanılan şarkılar İngilizce'dir.

-Seride "Ertegün" adlı bir DJ var. İlham kaynağı Ottis Redding, Eric Clapton, Wilson Pickett, Stevie Nicks, Phil Collins gibi isimlerle çalışan Stevie Wonder, Rolling Stones, Led Zeppelin, Bette Midler gibi başarılı sanatçıların kariyerinde önemli yere sahip, Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün olmalı diye tahmin ediyorum. (Ahmet Ertegün Hakkında Bilgi İçin Tıklayınız)

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)