23 Nisan 2023 Pazar

Animelerdeki Karizmatik Kötüler

Şu ara kore dizileri blogu çokça uğradığım yer olunca burayı biraz ihmal etmişim. Eskilerden bir seriyi yeniden izleme listeme almasam sanırım geri dönüş de yapmazdım. Karizma erkek karakterlere ekleme yaparken neden böyle bir başlık olmasın ki dedim. Ortamda bu kadar anime varken liste uzayıp gider elbette ama ben hafızamda yer edenlerle başlayacağım. 
 
 
Eren Yeager: Attack On Titan'ın baş karakteri Eren listede nasıl kötü olarak girebildi derseniz işin ilginç olduğu kadar çekici tarafı da bu zaten. Bildiğim kadarıyla birçok en kötüler listesinde bir numaraya yerleşmiş durumda. Elbette hikayenin başında böyle değil. Bölümler ilerledikçe işler değişiyor.




 
Paul Von Oberstein: Legenf Of The Galactic Heroes'da en kötüler dersek listede uzar gider ancak bir karakter vardır ki kendisi kötülüğe savaş açanların yanında yer alsa da izlediği yol en az onlar kadar acımasız ve çıkarcıdır. Tüm seri boyunca adamın güldüğünü görmeyiz ya da insancıl cümleler kullandığını. Hikayedeki yeri onu vazgeçilmez ve ilginç kılar.


 
Zagato: Magic Knight Rayearth'ın danışman konumundaki şeytani rahibi ansızın görevlerini bir kenara bırakır ve korumaya yemin ettiği prensesi kaçırıp büyülü dünya Sephiro'yu kaos ve yıkıma sürüklemeyi seçer. Ürkütücü siyah kıyafetleri ve zırhı içinde pek bir haşmetli ve korkutucudur. Elbette daha sonra bu yolu seçme sebebini öğreniriz ki hikaye anime tarihinin bence en dokunaklı senaryolarından birine sebep olur. 
 

 
Griffith: Bersek Serisi anime ve manga dünyasında en sevmediğim yapımlar listemde sanırım ilk üçe rahatlıkla girer. Griffith karakteri de buradaki en arızalı tiptir. Hırslı ve kıskançtır. Güce karşı doymusuz bir açlık hisseder.



Light Yagami: Death Note^dan Nami diğer Kira, anime dünyasının en kült kabul edebileceğim kötülerinden biridir. Aslında serinin başında sıradan başarılı bir lise öğrencisi olarak boy gösterirken görürüz kendisini. Ancak Ölüm Defteri'nin verdiği güçle kendini herşeyin üzerinde gören biri haline dönüşür ve şeytani tarafı ortaya çıkar.

Makoto Shishio: Rurouni Kenshn denince akla gelen en "kötü ruhlu" karakter kendisidir desek herhalde yanılmayız. Nasıl o hale geldiği animede pek fazla anlatılmaz ama Live Action filmlerinde görürüz ki davası uğruna insanları kesip biçerken arkadan vurulup aynı yolun yolcusu olmuştur. Bir açıdan insanı üzer. Ama sanmayın ki affedilmeyi hakediyor? Hayır salt kötülüğün timsalidir kendisi.


Diamond: Sailor Moon R sezonunda, geleceğin dünyasından karanlık aya mensup klanın lideri ve prensidir kendisi. Dünyanın onlara verdiği sürgün cezasını kabullenmez ve güce erişince intikam için savaş açmayı seçer. Ancak asıl karanlığın basit bir piyonu olduğunu fark ettiğinde iş işten geçer.

 
 
Scar & Selim & Fuhrer Bradley ve Diğerleri: İlk seride yer almayan remake Fullmetal Alchemist Brotherhood'da gördüğümüz Scar aslında simyager abisi ve Istar halkına yapılanların ardından bu hale evrilmiştir. Yanında dolaşan Prenses Mei'yi ise her ne kadar doğuya özgü simya kullansa da O'nu intikam çerçevesinin dışında tutar. Fuhrer Bradley ve Selim seride baba ve oğul olarak karşımıza çıkar. Her ikisi de tüylerinizi diken diken edecek türde saf kötüük barındırır.




Kiritsugu Emiya: Uzun soluklu Fate serisinden Fate / Zero'da yer alır ki bana göre burada en izlenesi karakterlerden de biridir.

Nakago: Fushigi Yuugi'nin karizmatik kötüsü Yui ve Miaka arasındaki en büyük yalnış anlaşılmanın bir numaralı mimarı konumunda. Sonuna kadar sürdürdüğü yalana dair Yui'nin hayatına son vermeyi istemesi karşısında bile en ufak bir pişmanlık göstermiyor.

Tsukasa Domiyoji: Hana Yori Dango ülkesinin halen en sevilen Shoujo mangası olma rekorunu bildiğim kadarıyla elinde tutuyor. Karakterimizse halihazırda ciddi anlamda arızalı bir tip. Zenginliğin sağladığı güçle herkesi böcek yerine koyup ezebileceği düşüncesinde. Kendisine meydan okuyan Tsukushi Makino adındaki kızla karşı karşıya gelene kadar zorbalıkta sınır tanımıyor. Hatta O'na da başlangıçta oldukça iğrenç davranıyor.

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)