17 Şubat 2022 Perşembe

Record Of Lodos War (Lodos Tou Senki) Oav (1991) & Tv (1998)

 

Eğer siz de benim gibi fantastik dünyaları, elfleri, büyücüleri, cüceleri sevenlerdenseniz anime evrenindeki nadide sayabileceğim en iyi örneklerden biri, Record of Lodos War, 90'ların estetiği ve harika kapanış müziğiyle tam da aradığınız hikayeyi size sunabilir. Şahsen bu yapımı izledikten sonra birileri keşke güzide kitap serisi Ejderha Mızrağı'nı da şu görsellikte yapsa diye hayıflanıp durmuştum. Gele gele berbat bir animasyon filmi gelmişti!

Yaratıcı Tanrı Marfa ve Yıkım Tanrı'sı Kardis arasındaki üstünlük mücadelesinin ardından her iki tanrı bilinmezliğe karışırken lanetli bir kıta meydana gelir. Ancak yeryüzündeki savaşlar sona ermez.Yıkım Tanrısı olan Kardis'i yeniden diriltmek isteyen karanlık bir gruba karşı babası gibi şövalye olmak için yanıp tutuşan bir insan Parn, güzeller güzeli elf kızı (savaşçı ve büyü kullanıcısı) Deed, Büyücü Slayn, yollar önce Tarba tapınağında kaçırılan genç rahibe Lelia'yı bulma sözü verip yollara düşen Cüce savaşçı Ghim, Tanrı Falis rahiplerinden şifa gücüne sahip Etoh gibi onlara eşlik eden birçok yan karakter birbirlerinin yoldaşı olarak yola koyulur.


Hikayede İnsanlardan başka Elfler (Işık Elfleri ve Kara Elfler olarak ikiye ayrılırlar. Işık Elfleri Tanrıça Falis'in takipçileridir, Kara Elfler ise karanlık tanrıları olan Falaris'e tapınır ve her iki ırk da rakipleriyle savaşmak için tanrılarının bahşettiği büyüden ve onlara yaptıkları dualardan yararlanır.) cüceler (Değerli taşları arayan, taş işçiliğinde uzman, küçük boylu, ancak savaşta büyük fiziksel güç ve beceriye sahiptirler) ile bir tür kurtadam olan Koboldlar, Orklar ya da Goblinler gibi kötücül ırklar görürüz (Bu kısım alıntıdır.)

 

Notlar: 

* Oav'ın açılış müziği "Adesso E Fortuna" da mutlaka dinlenmeli.

* Animenin daha sonra bir de Tv serisi yapılmıştır. Ancak Oav'ın tadını verdiğini düşünmüyorum

*30.yıl şerefine 2022'de yani bir manga geldiği duyruldu


4 yorum:

  1. Merhaba, çocukluğumdan beri bir sahnesi aklımda olan bir çizgi film animeyi hatırlamaya çalışıyorum umarım siz hatırlarsınız. Fakir kızıl kisa saçlı bir kız vardı ve sürekli kara kalem resim yapıyordu, resimleri çok güzeldi. Sonra bir resim yarışmasına katılıyordu ama oraya başvuru yapan resimleri görünce hepsi çok kaliteli ve rengarenk olduğundan asla kazanamayacagini düşünmüştü. Sonra kız hastalıktan ölüyorum ve öğreniyoruz ki yarışmayı da o kazanmış
    .
    Hatırladığım hikaye bu.

    YanıtlaSil
  2. Karakterin kız olduğuna emin misiniz? Bu hikayeyi işleyen iki anime var. Ancak karakterler erkek.

    YanıtlaSil
  3. Kısa saçlı olduğundan erkek de olabilir ama aklımda kız çocuğu olarak kalmış. Adları nedir animeler in ? Teşekkürler dönüş için.

    YanıtlaSil
  4. İlki Nippon animation versiyonu. Flanders no İnu, İkincisi de TMS'nin yaptığı: Flanders no Inu, Boku no Patrasche. İkincisini 90'larda tv de izlemiştim ben de

    YanıtlaSil

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)