9 Mayıs 2024 Perşembe

Hana no Ko Lunlun (1980)

 Orijinal Adı: Hana no Ko Lunlun  

 Diğer Adı: The Flower Child Lunlun 

 Diğer Adı: Hana no Ko Runrun

 Diğer Adı: Flower Angel

Türkiyedeki Yayın Adı: Çiçek Kız Lulu 

Bölüm Sayısı: 50

Türkiyede Yayınlandığı Televizyon Kanalları: TRT, Show Tv


Çiçek Gezegeni’nin Kralı ölmek üzeredir. Ancak varisi tahta çıkamaz. Çünkü önce Kral’ın gücünün simgesi olan kayıp efsanevi Yedi Renkli Çiçek bulunmalıdır. Üstelik bunu herhangi birinin yapması mümkün değildir. Görevli melekler, Cateau ve Noveau, Çiçek Kızı bulmak için Dünya’ya gönderilirler. 

 

Bu kız hem insanlardan hem de bir zamanlar çok uzun zaman önce Dünya’da yaşamış Çiçek Meleklerinden soyundan gelmektedir. Sonunda arayışları onları Fransa’da yaşayan Lunlun adlı kıza götürür. Lun çiçeği bulmak için uzun bir yolculuğa çıkmaya ikna olsa da macerası uzun soluklu ve zordur. insanların ve Çiçek Meleklerinin iyi ve kötü yanlarını keşfederken çiçeği çalıp Çiçek Yıldızı’nı yönetmek isteyen bencil peri Togenishia ve hizmetçisi Boris'in neden olduğu türlü engellerle mücadele eder. 

Ayrıca büyük bir sır saklayan gizemli fotoğrafçı Serge Flora adında bir adamla tanışır. Uzun uğraşlar sonrası Lunlun amacına ulaşıp başarılı olur ve öğrenir ki tüm bu macerada kendisine yardım eden genç adam gezegenin varisi ve bir sonraki kraldır. Lun aşkına rağmen kraliçe olmak istemez ve dünyada kalmayı seçince Serge tahtı kardeşine bırakıp onunla kalmayı tercih eder.

 

 NOTLAR:

Anime serisinin Hana no Ko Lunlun: Hello Cherry Country adı ile bir anime film versiyonu vardır.

 


0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)