20 Şubat 2022 Pazar

Coo: Tooi Umi Kara Kita Coo (1993)

İngilizce adı Coo: Come From a Distant Ocean Coo 

Yapım Yılı: !993

 Süre:1 Saat 56 dakika

Bazı animeler izleyicisinin gönlünde hoş bir iz bırakır. Denize, kuma ve mavi göğe hayran olur bahsi geçen mekanlara gitmek için yanıp tutuşursunuz. Hikaye bir yerinden alıp götürür sizi. Bu filmi özel kanallarımızdan Star Tv'de yanılmıyorsam 90'ların sonuna doğru izlemiştik. Hatta böyle hoş, yeni yapım bir anime filmini nasıl oldu da yayınlamayı seçti hala pek anlayamam doğrusu. Malum biz de ya eskiler tekrar edilir ya da abd işi animasyonlar tercih edilirdi. Konu bir parça fantastik öğenin yerleştirildiği günlük yaşam senaryosuna sahip. Çizimler bahsettiğim gibi yapımın içine atlayıp bir daha çıkmak istemeyeceğiniz türden hoş. 

Fiji Cumhuriyeti'ndeki Pago Pago adasında biyolog babası ve iki sevimli yunus dostu ile yaşayan Yosuke'nin bir sabah her zamanki gibi okula giderken sahilde daha önce hiç görmediği türde yavru bulmasıyla başlar. Bu garip keşfi zaten bu işin ehli babasına götürür. Bir dizi araştırma sonunda keşfederler ki sevimli yaratık prehistorik çağa ait bir canlıdır. Yeni doğan yavru Yosuke'yi ebeveyni olarak benimsemektedir. Babasının da onayıyla onun bakımını üstlenir ve ona çıkardığı seslerden biriyle çağrışan Coo adını verir. Bu sırada gazeteci Cathy evlerine konuk olarak gelir. Ancak elbette Coo, varlığını öğrenenler için kısa süre sonra hedef haline gelir. Yosuke sevimli arkadaşını korumak için elinden geleni yapar. (Bu kısım alıntıdır.. Kaynak sitedeki yazı da yine Blog sahibi tarafından yazılmıştır.)

 


NOTLAR:

* Coo: Tooi Umi Kara Kita Coo Japanese Trailer

 

* Anime ülkemizde Star Tv kanalında yayınlanmıştır. 


* Filmin müzik albümü İngilizce şarkılardan oluşuyor.  Kapanış müziği ise Japonca yapılmış. Söyleyen: Yumi Matsutoya, Şarkı Adı: Always By Your Side. (Şarkı youtube müzik playlistimde mevcut)

 

 

 

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)