8 Ağustos 2023 Salı

Rokushin Gattai God Mars (1981)


Yayının Diğer Adı: Six God Combination God Mars

Yayın Yılı: 1981-1982

Bölüm Sayısı: 64

God Mars: The Movie : 97 Dakika (Yapım Yılı 1982)

Türkiyede Yayınlandı mı? : En azından sineması yayınlanmış olabilir diye düşünüyorum.

Yaklaşık üç aydır blogları askıya almış gibiydim. Ne izlemek ne de yazmak isteği yoktu. Eskileri genelde daha çok tercih etsem de devrin teknolojisinin imkansızlıkları doğrultusunda izlenirlik bağlamında pek zevk vermediğini düşünüyorum. Özellikle başlık açtığım ve Türkiye'de de 80'li yıllardan itibaren ve 90'ların başlarına değin devam eden Robot içerikli animelerden biri,  Rokushin Gattai God Mars (1981), keşfettiğim sitede izlenir ve indirilebilir olunca göz atmaya karar verdim. Eskilerin animelerinde uzun bölümler yadırganan durum değildi. (Şimdinin tüketici toplumlarında sabretme kavramı da pek yok. Dikkat ederseniz yeni yapımların çoğu tek sezon 13 ya da 24-26 bölüm.) Hal böule olunca konuyu toparlayabilmek için en az 10-15 bölümü tamamlamam gerekti. Gelelim hikayemizin konusuna:

Dünya dışına açılan insanoğlu 1999 yılında Şeytani İmparator Zule'un önderliğindeki Gishin Gezegeni'nin istila bir tehditiyle karşı karşıya kalır. 17 yaşındaki Takeru Myojin Dünya Savunma Birliğinin oluşturduğu  Crasher Squad'a katılan pilotlardan biridir. Takeru dünya için kendini feda edecek ölçüde ona bağlı iken kendisinin de adının Mars olduğunu, gerçekte Gishin'e mensup ve bu istila sürecinin bir parçası olarak bebekken dünyaya yollandığını öğrenir. Telepati dahil birçok özel güce sahiptir. Bunlardan en önemlisi Gaia olarak adlandırılan robotu çağırıp kullanabilmesidir. Farklılığı çok geçmeden ekip arkadaşları tarafından fark edilir ve bu durum aralarında güvensizlik tohumları ekilmesine yol açar. Ancak Takeru ne Gishin İmparatoru'nun hain planının bir parçası olmak ne de doğup büyüdüğü gezegene zarar vermek niyetindedir.

İmparator Zule, Takeru'yu öldürmeyi ve süper robot "Gaia"nın içine gizlenmiş Dünya'yı yok eden bombayı patlatmayı amaçlarken Gishin'de onun gölgesinde yaşayan Takeru'nun ikiz kardeşi Marg telapeti yoluyla kardeşine yol gösterir. Ancak kendisi ne yazık ki bir çeşit tutsaktır. Mars'ta ölümüne savaşmak zorunda kalmadan önce Zule'un  zihin kontrolüne karşı koyabilecek için çabalasa da başarılı olamaz. Takeru/Mars ise ne onun içinde bulunduğu ne bu durumdan ne de altı süper robotunun, evrendeki en güçlü robot Tanrı Mars'ı oluşturmak için birleşmesi gerektiğinden habersizdir. Sonuçta kardeşlerin karşı karşıya gelmesi de kaçınılmazdır.

İmparator Zule'un sayısız sadık hizmetkarı Takeru'nun elinde acı birer yenilgi tadarlar ki onlardan biri de Rose isimli kızdır. Sonrasında dünyaya karşı yapılan şeylerin yanlışlığını fark edip taraf değiştiren kızımız Takeru ile romantik ve belki biraz da zorlama sayılabilecek bir romantizm sürecine girer.

2 yorum:

  1. Çok uzun zamandır blogunuzu takip ediyorum. Sizi takibe alabileceğim bir sosyal medya hesabınız falan var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyada ekleme gibi birşeyler yapmak istiyorum ama blogger ne yazık ki çok dar imkanlar sunuyor.

      Sil

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)