5 Mart 2023 Pazar

Nil Admirari no Tenbin (2018)

İngilizce Adı: The Scales of Nil Admirari ~The Mysterious Story of Teito~

Bölüm Sayısı: 12

Yayın Yılı: 2018

Yeni bir anime bulana kadar  eskilerle devam edecek gibi görünüyordum. Orta derece seyirlik sunan ancak çizimleriyle bunu biraz daha olası kılan Nil Admirari no Tenbin'i internette karşıma çıkan resimleri sayesinde keşfettim. Bir dönem dizisi olması fark etmemde önemli bir etkendi. Türkçe çevrilmiş paylaşımı da bulunca arşivdekini onunla değiştirmeye karar verdim. Daha uzun, derin ve güzel bir sonla bitseydi sanırım izlenirlik ve kalite ölçütüm artardı. Yine de artık animelerde aradığı keyfi bulamayan ve neredeyse ümidi kesen biri olarak bir dereceye kadar önerebilirim.

Alternatif bir zaman diliminde Japonya'daki Taisho devri 1936'da sona ermektedir. (Gerçekte 1926) Tsugumi Kuze babasının uygun bulduğu bir ailenin oğlu ile evlilik arfefesindedir. Kendisine düşkün 14 yaşındaki erkek kardeşi Hitaki haberi duyduğunda bunun altında ablasının iyliğinden çok mali nedenler yattığını düşünür. Bu yüzden karşı çıkar. Üstelik ablası kendisine o ana değin konuyla ilgili hiç birşey söylememiştir. Kuzu davranışını uygunsuz ve biraz da fazlaca şımartılmış olarak görse de yine de gönlünü almaya karar verir. Alışverişten dönerken sevdiği pastalardan getirir. Çay saatinde kapısını çalar. Hizmetkarı da yanındadır. Yanıt alamayınca endişelenir. İçeri girer. Delikanlı "tüm bunlar sona ermeli..." diyerek tutuşturduğu elindeki kibriti yere bırakır. Kuzu'yu dehşete düşüren bakışları arasında tüm bedeni alev alır. Neyseki buna rağmen hayatta kalır ama yanıkları nedeniyle hastaneye kaldırılır.

Koridorda uşağı ile doktor muyenesinin bitmesini beklerken yanına yaklaşıp "İmparatorluk İstihbarat Yönetim Bürosu" mensubu olduğunu söyleyen iki kişi olay hakkında bilgi almak istediklerini söyler. Konuşma evde devam eder. Adamlardan Yutaka Nabari "o sırada bir kitap var mıydı dı?" diye sorar. Kuzu bir an düşünür ve onaylar. Kitabı görmek isterler. Uşağını küçük hanımın isteğini yerine getirmek için ayrılır. Çok geçmeden dönmüştür ki genç kız çığlık atıp "alevleri söndürün!" diye bağırır. Oysa ondan başka bunu görebilen yoktur. Görevliler "bunu görebiliyor musunuz?" diye sorarken şaşkındır? Sonrasında durumu açıklarlar. Okuyucusunu etki altına alan "Maremono" Lanetli Tomo olarak bilinen ve genellikle eski tip basım Japon kitapları buna neden olmaktadır. Görünüşe göre kardeşinin dahil olduğu o olayla birlikte Kuzu "Aura"ları görme yeteneği kazanmıştır. Yutaka Nabari evden ayrlırken genç kızın şeşkın bakışları arasında kolunu tutar ve "seni istiyorum" der. Sonra özür dileyip ekler. Çalıştıkları birimine katılmasını kast etmiştir.


Kuzu geride kuzgun tüyü bırakarak kitapların peşine düşen karanlık gurubun niyetini anlamak ve amaçlarına ulaşmasını engellemek için yapılan teklifi kabul eder ve "İmparatorluk İstihbarat Yönetim Bürosu"da çalışmaya başlar.


Editör Notları:  

- Hikayenin söz edilen Taisho devrinin geçtiği asıl yıllar 1912-1926'dır.

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)