14 Kasım 2023 Salı

Kusuriya no Hitorigoto (The Apothecary Diaries) (2023)

Animenin Adı: Kusuriya no Hitorigoto

Animenin Adı: The Apothecary Diaries

Animenin Adı: Bir Eczacının Günlüğü

Yayın Yılı:2023

Bölüm Sayısı: 24

Tür:  Medikal, Gizem, Tarihi

 

 "Arka Sarayın Çiçekleri Meyve Vermedikçe Anlamsızdırlar." Bölüm 10 (Arka Sarayda Yaşayan Ve Kral'a çocuk vermesi beklenen Eş ve Cariyelere Atıfta Bulunulmuştur...)

Başlangıçte tek ciltlik bir romanken halen devam eden ve şu ana değin 14 cildi tamamlanan Light Novel uyarlaması Kusuriya no Hitorigoto 2017'de Manga olarak yayınlanmaya başladı. Japonya'da en çok okunanlar arasına girdi. TOHO Animsayon Stüdyosu ve OLM ortaklığında 2023'e veda etmeye hazırlandığımız şu son iki ay kala ekranlardaki yerini aldı. Kurgusal Çin-Ming Hanedanlığı devri hikayesi şöyle başlıyor:

Yasa dışı bir grup tarafından kaçırılıp satılana kadar tıbbi ilaç yapımında babasına yardımcı olan Maomao ansızın kendini sarayın gizemli olduğu kadar entrikalarla dolu karanlık dünyasını içine hapseden duvarları arasında bulur. İlgisini ve merakı cezbeden olay yaşanana kadar en ufak bir hata ya da gereksiz dikkat çekmenin sadece soruna yol açacağının bilincinde göze çarpmadan görevlendirildiği çamaşırcılık işini yerine getirir. Günün birinde imparatorun ayrı cariyelerinden olma bebeklik çağındaki iki çocuğunda aynı belirtileri taşıyan bir hastalık ortaya çıkar. Maomao o zamana kadar edindiği tıbbi tecrübelere dayanarak sorunun kaynağına ulaşır. Çalışanlara yapılan duyuru için herkes toplanmışken durumu yetkililere nasıl bildirebileceğini düşünür. Yanından geçen birinin tesadüfen cümlelerini duyduğundan habersiz kendi kendine "yazacak birşey bulmalıyım" diye söylenir.

Sonraki gün çocukları hasta iki cariyeden biri diğeriyle konuşmak ister ancak daha kıdemli pozisyondaki veliaht prensin annesi tarafından hastalık yüzünden suçlanıp tokatlanır. Kısa süre sonra ise ne yazık ki veliaht prens ölür. Diğer bebek prensesse iyileşir. Bebeğin kurtulmasını sağlayan bir kumaş parçasına yazılmış "pudradan uzak tutun"  notudur. Harem sorumlusu hadım Jinshi mesajın sahibini bulmak için harekete geçer. Birkaç gün önce yanından geçtiği bir çalışanın cümlelerinden yola çıkar. Tüm çamaşırcıları çağırtır ve bir kağıda birşeyler yazar. Sonuçta o günün şartlarında okuma-yazma bilen düşük seviye kimselerin sayısı yok denecek kadar azken bunu yapabileni bulması zor olmaz. Varlığını gizlemek için yeterli önlemleri aldığından son derece emin Maomao nerede açık verdiğini düşünedursun kendini ikinci eşin huzurunda bulur. Geldiği yer ve daha önce ilaçlar üzerinde çalıştığını söylemek zorunda kalır. Kadın elbette minnettardır. Maomao'yu sarayında tadımcı (çeşnicibaşı) olarak görevlendirir.

 

 Editör Yorumu (Dikkat! Spoiler İçerir):

 - Konu için düşüncelerimde oluşan tüm olası senaryolar şu ana kadar ortaya çıktığı için memnunum. Prensin gizlenmesiyle ve Maomao'nun babasının ne gibi bir ilişkisi var. Onu merak ediyorum şuan.

 

Editör Notları:

- Şarkılar: Özellikle açılış şarkısı Shakira tarzı bir sesle söylenmiş. Görüntülerde de bir parça oryantal doğu havası var.

Açılış:"Hana ni Natte" Şarkıyı Söyleyen: "Ryokuoushoku Shakai/Ryokushaka"

Bitiş:"Aikotoba" Şarkıyı Söyleyen: "Aina The End"

İç Müzik:(Performed By / Şarkıyı Söyleyen: Yuiko Ōhara: "Omoi Kaze" (Insert Song / İç Şarkı)

İç Müzik:Asu wo Tazunete (Insert Song / İç Şarkı (Episode 9)

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen nazik olalım. Yazım kurallarına dikkat edelim. (Klavye aziziliği olabilir az da olsa:)